На Київщині судитимуть бухгалтера приватного навчального закладу, яка шахрайським шляхом заволоділа 1,3 млн грн

На Київщині судитимуть бухгалтера приватного навчального закладу, яка шахрайським шляхом заволоділа 1,3 млн грн
293453 ПЕРЕГЛЯДІВ

Києво-Святошинською окружною прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт відносно бухгалтера одного з приватних навчальних закладів Бучанського району за фактом шахрайства та заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем (ч. 1, ч. 2 ст. 190, ч.3 ст. 191 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що бухгалтер під приводом оплати потреб навчального закладу, перераховувала грошові кошти на розрахункові рахунки суб’єктів господарювання, з якими заклад не співпрацював. У подальшому, маючи доступ до вказаних рахунків, гроші безпідставно перераховувалися на особистий поточний рахунок обвинуваченої, відкритий в одному з комерційних банків.

Таким чином навчальному закладу спричинено збитки в сумі понад 1,3 млн грн грн. Досудове розслідування здійснювалося Бучанським райуправлінням поліції ГУ Нацполіції в Київській області.

Санкція передбачає позбавлення волі на строк до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню поки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

© 2020 monitoring-press

Мої відео