На Донеччині прокуратура вимагає стягнути з банку майже 800 тис грн за невиконання його клієнтом умов укладеного договору

На Донеччині прокуратура вимагає стягнути з банку майже 800 тис грн за невиконання його клієнтом умов укладеного договору
267455 ПЕРЕГЛЯДІВ
Господарським судом м. Києва відкрито провадження за позовом Костянтинівської окружної прокуратури про стягнення на користь Донецької обласної державної адміністрації гарантійних зобов’язань банківської установи на суму майже 800 тис грн.
 
Установлено, що у квітні 2019 року між Департаментом капітального будівництва Донецької обласної державної адміністрації та товариством з обмеженою відповідальністю укладено договір щодо капітального ремонту житлового будинку в м. Авдіївці на загальну суму понад 26 млн грн.
 
В обумовлений договором строк з 3 млн грн попередньої оплати підрядником не освоєно та не повернуто замовнику 1,9 млн грн. У квітні 2021 року Господарським судом м. Києва задоволено позовні вимоги прокуратури щодо стягнення з товариства вказаної суми.
 
Захищаючи інтереси держави, наразі прокуратура вимагає стягнути банківської гарантії з фінансової установи, яка взяла на себе зобов’язання щодо безвідкличної та безумовної сплати замовнику коштів у розмірі 788,4 тис грн у разі невиконання клієнтом зобов’язань за вищевказаним договором.  

© 2020 monitoring-press

Мої відео