Проект «Після пандемії» приєднається до Кліматичної конференції ООН і буде розглядати ідеї покращення міст

Проект «Після пандемії» приєднається до Кліматичної конференції ООН і буде розглядати ідеї покращення міст
292011 ПЕРЕГЛЯДІВ

У той час як світові лідери готуються до зустрічі на Міжнародній Кліматичній конференції  COP26 у Глазго, деякі місцеві жителі сподіваються, що ця подія також допоможе провести кліматично сприятливе перезавантаження після пандемії для самого приймаючого міста.

Проект "Після пандемії", що приєднується  до Конференції ООН щодо зміни клімату, закликає мешканців Глазго подумати про те, як найбільше місто Шотландії може перезавантажитися після пандемії Covid. Було розроблено список ідей, згідно з якими нерухомість, що пустує, може бути засаджена лісом або обладнана як імпровізоване місце для виступів, а покинуті магістралі перетворяться на зелені парки та інші громадські об'єкти.

Запущена цього року дизайн-консалтинговою компанією Lateral North та дизайнерами Фергусом Брюсом та Лорою Макхард, програма "Після пандемії" проведе свій власний 12-денний саміт, що складається з бесід, семінарів та виступів, в Університеті Стратклайду, починаючи з 31 жовтня. Ідея, що знайшла відгук у багатьох містах, полягає у розвитку місцевих ідей та мереж, щоб гарантувати, що все не повернеться до звичайного стану справ під час постпандемічного перезавантаження.

Зміни у міському житті, на які реагує проект "Після пандемії", аж ніяк не є винятковою особливістю Глазго. У всьому світі графік роботи та робочі місця розташування радикально змінилися. Навіть коли співробітники, замкнені у будинках на час локауту, повертаються на робочі місця, центр повсякденного життя багатьох людей перемістився з бізнес районів у житлові квартали. І хоча багато хто відновив спілкування в приміщеннях, звичка епохи пандемії зустрічатися на відкритому повітрі, ймовірно, продовжуватиме формувати наші міста протягом деякого часу, викликаючи новий підвищений інтерес до загальних громадських просторів.

В результаті міста від Балтімора до Парижа глибоко замислилися над тим, як уникнути помилок планування минулого. Багато хто з них повторює Глазго, приділяючи підвищену увагу активнішому озелененню міського середовища - наприклад, обіцянка Лондона до 2030 року забезпечити кожного жителя зеленим простором в межах 10 хвилин ходьби, або нещодавні зусилля міста Росаріо в Аргентині з перепрофілювання частини міста під міську ферму.

Пропозиції Глазго щодо перетворення порожніх земель для творчого використання також відображають аналогічні кроки в Чикаго, де цього року архітектурний форум проводиться в основному на вільних ділянках у неблагополучних південних районах, або в Буффало, Нью-Йорк, де безпрецедентними темпами розвивається громадське мистецтво на ділянках, яким загрожує занедбання.

 

 

© 2020 monitoring-press

Мої відео