Депутати Європарламенту пропонують заходи для покращення гендерної рівності в ЄС

Депутати Європарламенту пропонують заходи для покращення гендерної рівності в ЄС
157812 ПЕРЕГЛЯДІВ

Євросоюз та його держави-члени мають запропонувати конкретні заходи щодо захисту прав жінок та скорочення гендерної нерівності в ЄС, вважають євродепутати.

У проекті доповіді, прийнятому в п’ятницю 26 голосами "за" при 2 "проти" і 4 утриманих, євродепутати Комітету з прав жінок та гендерної рівності нагадують, що рівна оплата праці та рівне звернення до жінок є необхідною умовою для рівних прав, економічної незалежності та реалізації кар'єри.

 

Стурбовані гендерним розривом в оплаті праці (14,1% в ЄС) і пенсійним розривом (37%), а також нестабільним становищем жінок на роботі, євродепутати закликають держави-члени вжити практичних заходів для забезпечення жінкам рівного доступу до ринку праці та зайнятості, а також рівної оплати праці. Наприклад, підприємства мають відповідати перед законом, коли вони не дотримуються трудового законодавства. Вони вітають пропозицію Комісії про обов'язкові заходи щодо прозорості оплати праці, але підкреслюють, що однієї прозорості оплати праці буде недостатньо для вирішення гендерної нерівності, що глибоко укорінилася.

© 2020 monitoring-press

Мої відео