Всесвітня організація з туризму представила декларацію щодо кліматичний дій в сфері подорожей

Всесвітня організація з туризму представила декларацію щодо кліматичний дій в сфері подорожей
4360 ПЕРЕГЛЯДІВ

Всесвітня туристична організація (UNWTO), є спеціалізованою установою ООН, яка відповідає за просування сталого туризму, сьогодні представила "Декларацію Глазго щодо кліматичних дій у туризмі" на Конференції ООН зі зміни клімату (COP26).

Декларація зобов'язує компанії скоротити свої викиди вдвічі до 2030 року, причому всі залишкові викиди будуть поглинені шляхом відновлення довкілля пізніше 2050 року.

У декларації подано понад 300 зацікавлених сторін, в основному через Всесвітню раду з подорожей та туризму (WTTC), яка представляє понад 70 відсотків світового туризму.

Генеральний секретар Всесвітньої організації туризму Зураб Пололікашвілі визнав успіхи, досягнуті окремими компаніями, але наголосив на необхідності загальногалузевих зусиль за участю уряду та міжнародних організацій.

"Декларація Глазго - це інструмент, який допоможе подолати розрив між добрими намірами та реальними діями в галузі клімату", - сказав він.

 

Він задоволений амбітною стратегією використання туризму для сприяння відновлення клімату, особливо коралових рифів, але наголосив, що для цього буде потрібен час.

© 2020 monitoring-press

Мої відео