Полтавський національний педагогічний університет імені В. Г. Короленка та Коломацька ОТГ підписали Меморандум про співпрацю

Полтавський національний педагогічний університет імені В. Г. Короленка та Коломацька ОТГ підписали Меморандум про співпрацю
341977 ПЕРЕГЛЯДІВ

15 грудня 2021 р. ректорка Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка професорка Марина Гриньова та голова Коломацької об’єднаної територіальної громади Євген Почечун в присутності начальника відділу освіти, культури, молоді та спорту  Володимира Сакуна підписали Меморандум про співпрацю між Полтавським національним педагогічним університетом імені В. Г. Короленка та загальноосвітніми школами громади.

Меморандум передбачає надання університетом особливих умов підвищення кваліфікації для вчителів закладів загальної середньої освіти цієї громади, зокрема створення індивідуалізованих програм підвищення рівня професійної компетентності вчителів відповідно до їхніх науково-методичних запитів. Тобто, учителі можуть висловити свої побажання, які будуть враховані під час розробки індивідуального навчального плану підвищення рівня їхньої педагогічної майстерності.

Марина Гриньова наголосила на важливості такого формату співпраці університету та шкіл і підкреслила переваги підписання меморандуму для кожної зі сторін.

У рамках урочистого підписання Меморандуму представники ПНПУ імені В. Г. Короленка провели профорієнтаційну зустріч. Очільники факультетів розповіли абітурієнтам про переваги навчання в Полтавському педагогічному, пояснили різницю між педагогічними та непедагогічними спеціальностями, наголосили, що вибір професії ‒ це чи не найголовніший чинник того, як складеться їхнє подальше життя.

Випускників шкіл особливо зацікавило, що Полтавський педагогічний має зручне розташування в центрі міста, а гуртожитки знаходяться поруч з навчальними корпусами, наявність військової кафедри, якісне та доступне харчування. 

Відповідальна секретарка приймальної комісії ПНПУ імені В. Г.  Короленка Марина Тесленко окреслила особливості вступної кампанії 2022 р. у Полтавському педагогічному. Вона розповіла про особливості та основні етапи проведення цьогорічної вступної кампанії, про експрескурси підготовки до ЗНО як додаткові можливості успішного складання ЗНО та про Всеукраїнську олімпіаду ПНПУ імені В. Г. Короленка, яка надає унікальну можливість учням, що мріють вступити на спеціальності, яким надається особлива підтримка.

Учні з цікавістю слухали та задавали запитання щодо найбільш популярних і затребуваних фахівців на ринку праці сьогодення, щодо професій майбутнього, працевлаштування випускників Полтавського педагогічного. Очільники факультетів дали вичерпні відповіді на запитання, що цікавили школярів.

Наприкінці заходу молоді побажали обрати саме ту професію, яка  не лише допоможе заробляти гроші, але й реалізувати свій потенціал та отримувати справжнє задоволення від своєї діяльності.

 

Теги: ПНПУ,Полтава,Освіта

© 2020 monitoring-press

Мої відео