Криворізька поліція знайшла у чоловіка боєприпаси

Криворізька поліція знайшла у чоловіка боєприпаси
317186 ПЕРЕГЛЯДІВ

Про те, що зброя небезпечна, нібито знають всі. Але інколи складається враження, що про це примудряються забути. Наприклад, у Кривому Розі сталася ситуація, яка наштовхує на думку про те, що когось могли не навчити, що боєприпаси загрожують життю.

Районне управління поліції Кривого Рогу повідомило про те, що їм вдалося затримати чоловіка, який перевозив бойові снаряди. Чому вони у нього були – він відповісти не зміг, так само як і навіщо вони були в автомобілі. Затримання відбулося ввечері, проте це абсолютно не завадило спеціалістам визначити, що ж за зброя конкретно була у чоловіка.

Сам хід затримання був неочікуваним. Поліція просто зупинила автомобіль. Це було у селі Миколаївка. 51-річного водія попросили показати те, що він перевозить. І виявилося, що там знаходяться боєприпаси. Так, знайшли протитанкові ручні гранати РПГ-40, їх виявилося дві. Також у машині виявилися й бойові снаряди – один калібром 45 мм, а інший – 76 мм. Стан снарядів поки що оцінити важко. Їх передали на експертизу.

Поки очікуються результати дослідження, на чоловіка вже відкрито кримінальне провадження. Це фактично незаконне поводження із боєприпасами. І це буквально частина 1 статті 263 Кримінального кодексу України. Тепер за перевезення та взагалі наявність цієї зброї чоловіка можуть позбавити волі аж до семи років. Це максимально можливе покарання для цієї статті.

Відомо, що зараз вирішують щодо повідомлення про підозру. Також обирається й запобіжний захід. Те, як ці снаряди потрапили до автомобіля затриманого, куди він з ними направлявся та що планував робити – все це ще доведеться з'ясувати. А досудове розслідування поки що триває.

© 2020 monitoring-press

Мої відео