СПІВПРАЦЯ У СФЕРІ ОБОРОНИ

СПІВПРАЦЯ У СФЕРІ ОБОРОНИ
421807 ПЕРЕГЛЯДІВ

Командувач об’єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв провів робочу зустріч з начальником штабу Об’єднаних сил Збройних Сил Великої Британії бригадним генералом Джо Баттерфіллом.

 

У ході зустрічі Сергій Наєв поінформував британського колегу про безпекову ситуацію в Україні та навколо її державних кордонів.

 

Сторони узгодили питання обміну інформацією про ситуацію на загрозливих напрямках нашої держави, а також питання спільного реагування на наявні військові загрози.

 

– Задля набуття повних оперативних спроможностей, нам потрібна ваша консультативно-дорадча та експертна допомога з питань порядку роботи Об’єднаного оперативного центру в ході ведення операції, а також з планування вогневого ураження противника в операції й особливості його проведення в ЗС Великої Британії та країнах-членах НАТО, – зауважив Сергій Наєв.

 

Крім цього він додав, що Командування об’єднаних сил Збройних Сил України високо цінує стратегічні відносини з Великою Британією та всебічну допомогу у протидії російській агресії.

 

– Ми налаштовані й надалі розвивати наше співробітництво у цьому контексті, а також обмінюватися набутим досвідом у ході ведення бойових дій, – підкреслив Командувач об'єднанних сил ЗСУ.

 

Своєю чергою, бригадний генерал Джо Баттерфілл відзначив готовність британської сторони до розширення практичної допомоги у підготовці оперативного складу Командування об’єднаних сил ЗС України.

 

– Перед нами стоять непрості завдання та виклики, але відносини України та Великої Британії вже багато разів довели, що коли ми разом – ми здатні спільно досягати вражаючих результатів, – наголосив Сергій Наєв.

© 2020 monitoring-press

Мої відео