Як відрізнити фальшиві ліки від оригіналу?

Як відрізнити фальшиві ліки від оригіналу?
106292 ПЕРЕГЛЯДІВ

 

На тлі розслідувань, що тривають навколо справи «чорних фармацевтів», рекомендуємо дізнатись про можливі відмінності між оригінальними медичними препаратами та підробками.

 

Відрізнити фальшив можна «з першого погляду»: достатньо лише глянути на упаковку та перевірити її на наявність: рельєфно-крапкового шрифту, що призначений для написання і читання людьми з порушенням зору та флуоресцентних знаків і символів. Також обов’язково має бути дата та час виготовлення препарату і термін його придатності.

 

Ще простіший спосіб виявити підробку – це прочитання інструкції. Коли розгортаєте препарат зверніть увагу на спосіб складення інструкції. Зазвичай, в оригіналах вона згортається «машинкою». Проте, якщо Ви розгорнули інструкцію, прочитали її і у Вас вийшло скласти її у початкове положення – то це однозначно підробка, адже в оригіналі вона не складається.

 

Звичайно ж, якщо у Вас виникли сумніви щодо оригінальності медикаментів, то ні в якому випадку не викидайте чек. Адже Ви можете звернутись до Державної служби з контролю якості ліків із проханням перевірити дійсний склад препарату. Проте для цього Вам обов’язково доведеться показати фіксований чек та упаковку, в якій містились пігулки. Але якщо це не препарат широкого вжитку, а якісь унікальні та дефіцитні ліки, то потрібна ще й регламентна документація та зразки препарату.

 

Щоб уберегти себе від шахраїв та фейкових фармацевтів рекомендуємо не купувати медикаменти на неофіційних сайтах, у соціальних мережах та підозрілих спільнотах. Завжди вимагайте від продавця посвідчення та право на дозвіл продажу певних товарів.  

© 2020 monitoring-press

Мої відео