Міжнародні тютюнові компанії фінансують війну росії проти України

Міжнародні тютюнові компанії фінансують війну росії проти України
353853 ПЕРЕГЛЯДІВ

За три тижні широкомасштабного російського військового вторгнення до України, понад 200 міжнародних компаній залишили ринок країни-агресора, адже не хочуть фінансувати зі своїх податків вбивство мирного населення в Україні. Величезні корпорації готові відмовитися від прибутків у росії, адже для багатьох репутація дорожче заробітку.

Натомість тютюнові гіганти продовжують вести бізнес на території росії та наповнювати податками бюджет держави-агресора, коштом якого і фінансуються обстріли українських міст та нараховується зарплатня окупантам, що вбивають українців. Це ще раз говорить про те, що для міжнародних тютюнових компаній отримання надприбутків завжди було важливіше за людське життя.

За інформацією видання «Економічна правда», найбільші іноземні компанії, які залишилися в Росії, за винятком банків, щорічно сплачують близько $20 млрд  у російський бюджет. З них майже 30% ($5.73 млрд) припадають саме на тютюнових гігантів.

Philip Morris International – одна з найбільших платників податків у росії та надає роботу близько 4 тис. працівників. У 2020 році компанія сплатила до бюджету рф 216 млрд руб ($2.59 млрд). Компанія вже понад три тижні публічно ігнорує запити про припинення роботи у росії, а отже й підтримує дії путінського режиму. За свою підтримку режиму, у 2020 році компанія Philip Morris отримала медаль та грамоту від путіна.

Ще один тютюновий гігант – компанія JTI (Japan Tobacco International) виробляє найбільшу частку тютюнової продукції, займаючи майже 35% російського ринку. На трьох російських фабриках працює понад 4500 осіб. Компанія також залишається працювати в росії та фінасувати війну проти мирного українського населення. За 2020 рік компанія забезпечила 1,4% доходу федерального бюджету РФ, що становить  262 мільярди рублів, ($3.8. млрд).

Прості підрахунки показують, що у 2020 році ці два тютюнові гіганти сплатили до бюджету країни-агресора  478 мільярдів рублів - це  ($5.73 млрд). Ось, що можна було придбати за ці кошти.

 

Варто сказати, що під тиском міжнародної спільноти, решта представників Big Tobacco залишили російський ринок. British American Tobacco оголосила про намір піти з Росії, хоча 16 днів від початку війни проти України, ВАТ продовжувала платити податки країні-агресору. А Imperial Tobacco продовжує роботу мотивуючи це тим, що шукає покупців на свою фабрику у рф.

За період з 24 лютого до 17 березня 2022 року в ході широкомасштабної війни росії проти України загинуло 108 дітей та 120 поранені, тисячі мирних українців загинули. Кількість біженців з України за даними ООН сягнула 3 млн осіб.

Ми закликаємо завдати максимального тиску на компанії Japan Tobacco International (JTI) та Philip Morris International (PMI) та бойкотувати їхню продукцію, які продовжують працювати у країні-агресорі та сплачувати податки, за які російська влада фінансує військові дії проти України. Ретельної уваги потребують дії British American Tobacco та Imperial Tobacco, які попри заяви про вихід з росії продовжують роботу та сплату податків чим спонсорують військові дії проти України.

Вкотре наголошуємо: вживання будь-яких тютюнових виробів незалежно від виробника є шкідливим для здоров’я людини та викликає захворювання, що призводять до передчасної смерті. Бажаємо усім українцям у цей непростий час стати сильнішими та відмовитися від вживання будь-яких тютюнових виробів та електронних пристроїв для куріння. Здоров’я нам знадобиться для боротьби з ворогом.

Для довідки:

Japan Tobacco International​ (JTI)

Головний офіс — Москва, виробництво — Липецька область, Ленінградська область, Ростов-на-Дону.

Компанія називає себе одним з найбільших платників податків та утримує близько 4500 працівників в державі-агресорі.

В Україні JTI має фабрику у м. Кременчук та припинила роботу.

Основні бренди — Winston, Camel, Glamour, Sobranie, LD, Logic Compact.

 

Philip Morris International (PMI)

Головний офіс — Москва, PMI має фабрики у Ленінградській області та Краснодарському краї держави-агресора.

Компанія є одним з найбільших платників податків на росії та забезпечує близько 4000 працівників країни-агресора робочими місцями.

В Україні Philip Morris має фабрику у Харківській області.

Основні бренди — Marlboro, Parliament, L&M, Bond Street, Philip Morris, IQOS.

 

British American Tobacco (BAT)

Головний офіс — Москва, виробництво — Санкт-Петербург. Утримують близько 2500 працівників країни-агресора.

В Україні BAT має фабрику у м. Прилуки.

Основні бренди — KENT, Rothmans, Pall Mall, Vogue, Dunhill, Lucky Strike, Capri, Прилуки Особливі, glo, Vype.

Imperial Tobacco (IT)

Головний офіс — Москва, виробництво — м. Волгоград. Близько 1500 працівників країни-агресора.

В Україні виробництво — у м. Київ.

Основні бренди — Davidoff cigarettes, West, Parker&Simpson, Прима.

 

Дмитро Полонський – медіакоординатор громадської організації «Життя»

 

 

Теги: окупанти, тютюнова індустрія, JTI, PMI, куріння

© 2020 monitoring-press

Мої відео