Російське вторгнення в Україну : Допомога громадянам, протидія злочинності, розслідування воєнних злочинів

312459 ПЕРЕГЛЯДІВ

Допомога громадянам, протидія злочинності, розслідування воєнних злочинів: Національна поліція України продовжує працювати в посиленому режимі. 

▪️За 7 тижнів повномасштабної війни до підрозділів поліції найшло понад 1 млн 300 тисяч заяв та повідомлень. Більш як 200 операторів цілодобово приймають звернення та консультують громадян. 

▪️Наразі робота спецлінії 102 налагоджена. Але в разі повторного виникнення технічних несправностей, використовуйте додаткові номери територіальних підрозділів поліції ?? https://cutt.ly/LFPCuLb

▪️Загалом вже розпочато більше 6,6 тис кримінальних проваджень за фактами вчинення злочинів військовослужбовцями рф. Слідчі та криміналісти Нацполіції продовжують працювати у звільнених населених пунктах. Адже наш обов’язок перед жертвами війни – ретельно зафіксувати кожен доказ злочинних дій російських окупантів. 

▪️Крім того, на звільнених територіях ми збільшили кількість патрулів, щоб максимально зачистити сліди ворога та вберегти вціліле майно від мародерів. 

▪️Завдяки посиленим заходам безпеки вдається ефективно виявляти ворожих агентів та симпатиків країни-агресора. На жаль, таких вистачає. За 7 тижнів війни розпочато 227 кримінальних проваджень за колабораціонізм. А також затримано 640 осіб, причетних до диверсійної діяльності.  

▪️Прискіплива увага поліцейських спрямована й на виявлення охочих поживитися чужим майном. Зареєстровано понад 2,5 тисячі майнових злочинів. Більше 700 підозрюваних притягуються до кримінальної відповідальності за крадіжки, грабежі та розбої в умовах воєнного стану. Нагадаю, що за ці злочини передбачене покарання від 5 і до 15 років ув’язнення. Тож раджу навіть не намагатися привласнити чуже. 

▪️Поліцейські в режимі 24/7 посилено забезпечують правопорядок. В тому числі, і на блок-постах. Нині їх встановлено 785. Блок-пости функціонують задля вашої безпеки, прошу із розумінням поставитися до існуючих обмежень. Такі вимоги воєнного часу. 

Дякую всім працівникам поліції за вірну службу, а громадянам – за співпрацю та підтримку. Ми сильні, коли єдині. 

Все є Україна! 

Теги: Російське вторгнення в Україну, stoprussia, closethesky

© 2020 monitoring-press

Мої відео