Звернення Президента України Володимира Зеленського за підсумками 75-го дня війни

435678 ПЕРЕГЛЯДІВ

⚡️ Головне зі звернення Президента

➡️ Сьогодні ми зробили ще один крок – дуже важливий і не просто формальний крок – на нашому шляху у Європейський Союз. Україна передала другу частину відповідей на спеціальний опитувальник, який має заповнити кожна країна, що прагне бути частиною Європейського Союзу. Зазвичай на це витрачаються місяці й місяці. Але ми зробили все за лічені тижні. Це документ, який містить тисячі сторінок.

➡️ Мав розмови про нашу європейську інтеграцію і з Шарлем Мішелем, Президентом Європейської ради, і з Урсулою фон дер Ляєн, Президенткою Єврокомісії. Висловив їм вдячність від імені всього українського народу за підтримку нашої країни. За увагу до наших потреб і особливо зараз, у цей складний час війни. 

➡️ Президент Шарль Мішель відвідав сьогодні нашу Одесу. Побачив на власні очі, що означає заблоковане море. Вперше за десятки й десятки років в Одесі немає звичайного руху торговельного флоту, немає звичайної портової роботи. Напевно, цього в Одесі не було ще ніколи з часів Другої світової війни.  

➡️ Без нашого аграрного експорту десятки країн у різних регіонах світу вже зараз опинилися на межі дефіциту продовольства. А з часом ситуація може стати відверто страшною. Політики вже обговорюють, якими можуть бути наслідки цінової кризи та голоду в країнах Африки, країнах Азії. Це – прямий наслідок російської агресії, який можна подолати тільки спільно – усім європейцям, усьому вільному світу. Можна подолати через тиск на Росію, через дієве примушування Росії до того, щоб вона зупинила цю ганебну війну.

➡️ Сьогодні попри присутність Президента Європейської ради російські військові знову завдали ракетного удару по Одеській області. Ось таке справжнє ставлення Росії до Європи. І таким воно завжди було. Що б не говорили у Москві.

➡️ Зустрівся у Києві з Генеральним секретарем Ради Європи пані Марією Пейчинович-Бурич. Обговорили, що можна зробити для миру в Україні та Європі за допомогою інструментів цієї поважної інституції. Вдячний за підтримку нашої держави візитом у нашу столицю саме в цей день – День Європи. І День перемоги над нацизмом.

➡️ Вдячний усім, хто захищає Харківщину, захищає Донбас, захищає південь України. Хто не здається й чекає на український прапор в усіх тих містах, які тимчасово – я підкреслюю це – тимчасово захоплені окупантами. Херсон, Мелітополь, Бердянськ, Енергодар, Маріуполь, усі інші міста, всі інші наші громади. Український прапор повернеться. Бо це – наша країна. Вільна європейська країна. Наша держава. 

© 2020 monitoring-press

Мої відео