Призначає пенсії від імені окупантів – у Волновасі заочно повідомлено про підозру працівнику «Пенсійного фонду»

Призначає пенсії від імені окупантів – у Волновасі заочно повідомлено про підозру працівнику «Пенсійного фонду»
434839 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру 37-річному чоловіку у колабораційній діяльності, тобто у добровільному зайнятті громадянином України посади, не пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій, у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, у тому числі в окупаційній адміністрації держави-агресора (ч. 2 ст. 111-1 КК України).
За даними слідства, у квітні 2022 року мешканець тимчасово захопленого збройними силами рф м. Волноваха Донецької області надав згоду співпрацювати з окупаційною владою. Чоловік добровільно обійняв посаду так званого спеціаліста у фейковій установі «Пенсійний фонд Волноваського району ДНР».
До обов’язків підозрюваного входить робота, пов’язана з призначенням пенсій та інших соціальних виплат мешканцям тимчасово захопленої території Донецької області. Вказані незаконні дії спрямовані на завдання шкоди суверенітетові та державній цілісності України.
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється Головним управлінням СБУ в Донецькій та Луганській областях.

© 2020 monitoring-press

Мої відео