Обійняв псевдопосаду в окупаційній адміністрації - мешканцю смт Сартана заочно повідомлено про підозру

Обійняв псевдопосаду в окупаційній адміністрації - мешканцю смт Сартана заочно повідомлено про підозру
299842 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури громадянину України заочно повідомлено про підозру у добровільному зайнятті посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих функцій у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, у тому числі в окупаційній адміністрації держави-агресора (ч. 5 ст. 111-1 КК України).
За даними слідства, у березні 2022 року мешканець смт Сартана Маріупольського району, тимчасово окупованого збройними силами рф, добровільно погодився на пропозицію окупантів та обійняв псевдопосаду «начальника відділу по роботі з місцевим населенням адміністрації м. Новоазовська «днр».
До обов’язків підозрюваного входять організація роботи з залучення населення до співпраці з окупаційною владою та примусова евакуація місцевих мешканців до рф.
У квітні 2022 року, фактично виконуючи функції колишнього голови Сартанської селищної військово-цивільної адміністрації, правопорушник взяв участь у «нараді», яку проводив у смт Сартана ватажок фейкової республіки «днр».
Досудове розслідування здійснюється слідчим відділом 2 управління (з дислокацією у м. Маріуполь) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

© 2020 monitoring-press

Мої відео