Студенти і викладачі університету долучилися до Національного тижня читання

Студенти і викладачі університету долучилися до Національного тижня читання
344225 ПЕРЕГЛЯДІВ

Кафедра початкової освіти долучилася до проведення Національного тижня читання, що триває в Україні з 12 до 19 грудня. Так, 14 грудня 2022 р. за ініціативи завідувачки кафедри професорки Ольги Федій студенти спеціальності 013 Початкова освіта 1, 2, 3 рівнів вищої освіти й викладачі взяли участь в інтерактивній онлайн-лекції на тему «Сучасні інформаційно-комунікаційні послуги, сервіси, продукти університетської бібліотеки». Лекцію читала директорка бібліотеки імені М. А. Жовтобрюха, заступниця голови Комісії з академічної доброчесності ПНПУ імені В.Г. Короленка Валентина Орєхова.

Під час лекції Валентина Володимирівна ознайомила студентів з широким колом питань, а саме: структурою бібліотеки, вебсайтом книгозбірні, інституційним репозитарієм. Також були з’ясовані особливості надання бібліотечних послуг у режимах офлайн і онлайн, правила оформлення списку джерел та літератури в наукових працях і публікаціях згідно із сучасними вимогами. Особливу увагу лекторка приділила питанням формування культури академічної доброчесності здобувачів вищої освіти відповідно до «Положенням про запобігання та виявлення академічного плагіату в ПНПУ імені В. Г. Короленка». Зокрема, Валентина Володимирівна розкрила зміст основних понять, що узгоджуються з академічною доброчесністю, й детально пояснила правила проходження перевірки текстів наукових робіт на антиплагіатних автоматизованих системах Unicheck та Strike Plagiariusm.

Наприкінці зустрічі учасники мали можливість поставити питання доповідачці, особисто долучитися до обговорення отриманої інформації –поміркувати над тим, наскільки важливо розуміти цінність книги та її потенціал у збереженні національної ідентичності.

Щиросердно дякуємо Валентині Володимирівні та усім співробітникам бібліотеки за роботу і сподіваємося на подальшу співпрацю!

 

© 2020 monitoring-press

Мої відео