115 окрема механізована бригада : сучасні лицарі на стражі нашої безпеки

115 окрема механізована бригада : сучасні лицарі на стражі нашої безпеки
384499 ПЕРЕГЛЯДІВ

Уже протягом кількох місяців військові ЗСУ захищають наше право на життя та незалежне існування України, боронять наше право бути у європейському просторі та будувати своє майбутнє самостійно. Росія давно зазіхнула на наші базові права і 24 лютого 2022 року лише підтвердила свої намагання підкорити та контролювати Україну. Тому бійці українських Збройних сил разом з волонтерами та за посильної допомоги звичайних українців роблять усе можливе, аби не лише не пустити загарбників далі, ніж вони вже зайшли, але й прогнати їх з нашої землі.

115 окрема механізована бригада : поєднання професіоналізму та сміливості

Як і в багатьох інших підрозділах ЗСУ, у 115 окремій механізованій бригаді ЗСУ поєдналися найважливіші для війни компоненти: досвідчене командування, що має профільну освіту та необхідні знання, і молода кров. З початком повномасштабної війни армію поповнили добровольці, які не мають військової освіти чи достатнього досвіду, однак натхненні вірою у перемогою та прагненням захистити свою батьківщину. 

Саме такою є 115 бригада: вона поєднала у собі найкращих українців, які готові боронити свою країну до останнього. Воїни бригади, яка служить на сході держави максимально близько до ворога, неодноразово опинялися в оточенні, у цілковитій небезпеці. Це не зменшило їхнього прагнення до перемоги. Перебуваючи на передовій, вони змушені самостійно рити окопи, будувати бліндажі і укріплювати свої позиції. Для цього їм необхідно вчитися поводитися не лише зі зброєю, але й «ставати будівельниками та теслярами». Але відсутність досвіду у будівельній сфері була не єдиною перепоною: позиції військових бригади постійно обстрілювали, тож іноді рити окопи чи робити укріплення було небезпечно для життя. Однак наші захисники впоралися і з цим.

Хоча у сучасній українській армії бійці отримують повноцінне харчування, воно дуже відрізняється від домашнього. Те ж стосується всіх побутових умов – сну, гігієни та іншого: опинившись у менш комфортних умовах, ніж вони були до того, воїни не скаржаться. Їхнє єдине бажання – швидше перемогти ворога, адже перемога за нами. Саме у цьому вони переконують журналістів під час інтерв’ю, а також своїх рідних і близьких. 

Особливо воїни 115 бригади відзначилися під час битв "гарячих точках", що у Луганській області. Адже на момент, коли вони обороняли кордони міст, це була чи не найгарячіша та найнебезпечніша точка.  Їхні позиції пролягали максимально близько до росіян. Тому не буде перебільшенням сказати, що кожної хвилини вони піддавали свої життя ризику. 

Яка ситуація у 115 окремій механізованій бригаді зараз

Незважаючи на інформацію щодо недостатності забезпечення армії військові 115 окремої механізованої бригади не скаржаться. Вони запевняють, що мають усе необхідне технологічне забезпечення: тепловізори, високоточні гвинтівки, оптичні приціли, навіть Джавеліни отримують. Тож військові переконують, що їм є чим воювати з загарбниками, а будь-які розповіді про те, що бригада не має озброєння чи екіпірування, не є правдою. Чималу частину вони отримують завдяки старанням волонтерів. 

Але головна зброя і сила військових 115 бригади – колосальна мотивація і віра у перемогу. І якщо російська армія, маючи більше зброї, немотивована і деморалізована, то наші бійці, навіть у надскладних ситуаціях пам’ятають, для чого вони на цій війні. У своїх зверненнях до громадськості бійці запевняють у тому, що вони виборюватимуть свободу, яка безсумнівно належить нашій державі. Воїни отримують достатню підтримку від військових та добровольців, які розпочали боротьбу з Росією ще 2014 року після початку агресії РФ на сході України. 

Теги: 115 окрема механізована бригада, 115 механізована бригада, 115 бригада, 115 окрема механізована бригада зсу, 115 механізована бригада зсу, 115 бригада зсу

© 2020 monitoring-press

Мої відео