Шиє одяг для окупантів – заочно судитимуть директорку Сніжнянської швацької фабрики «Сніжинка»

Шиє одяг для окупантів – заочно судитимуть директорку Сніжнянської швацької фабрики «Сніжинка»
425458 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури до Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя скеровано обвинувальний акт стосовно громадянки України за фактом фінансування тероризму (ч. 1 ст. 258-5 КК України).

Спеціальним досудовим розслідуванням встановлено, що директорка ПАТ «Сніжнянська швацька фабрика «Сніжинка» протягом 2020-2021 років поставляла формений і спецодяг та шеврони до підрозділів так званого «Міністерства у справах громадянської оборони, надзвичайних ситуацій та ліквідації наслідків стихійних лих ДНР». Загальна вартість наданих окупантам виробів склала понад 200 тис грн.

Досудове розслідування та оперативний супровід - ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до двох років та з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

© 2020 monitoring-press

Мої відео