Масштабна операція БЕБ: припинено роботу незаконних тютюнових цехів

Масштабна операція БЕБ: припинено роботу незаконних тютюнових цехів
355463 ПЕРЕГЛЯДІВ

Детективи Бюро економічної безпеки України провели невідкладні обшуки місць з незаконного виробництва фальсифікованих тютюнових виробів у Закарпатській та Миколаївській областях.

Загальна орієнтовна вартість вилучених товарно-матеріальних цінностей становить 70 млн грн.

Зокрема за результатами спільних обшуків за участі співробітників СБУ та прикордонників у Миколаївській області детективи БЕБ вилучили дві лінії для виготовлення тютюнових виробів різних марок орієнтовною вартістю по 10 млн грн кожна. Одна з них вже працювала, друга – готувалась для запуску.

Також вилучено верстат для пакування цигарок у пачки, прилад для сушіння тютюну та його подрібнення, верстат для упаковки цигарок.

Окрім того виявлено 114 ящиків вже готових цигарок, різних торгівельних марок без марок акцизного податку орієнтовною вартістю 2,7 млн грн, 10 мішків з тютюном тощо.

На Закарпатті за результатами обшуків виявлено та вилучено лінію для незаконного виготовлення тютюнових виробів повного циклу вартістю близько 15 млн грн, готові тютюнові вироби різних марок, близько 5 тонн тютюну та 7 тонн подрібненого тютюну загальною приблизною вартістю 3 млн грн, 7 ящиків акцизних марок, пакувальну та марочну лінію.

Окрім того було вилучено підроблені марки акцизного податку Республіки Молдова, різні упаковки, компоненти для виготовлення цигарок та інші товарно-матеріальні цінності необхідні для повного циклу виробництва цигарок.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст. 28, ч. 2 ст. 204, ч. 3 ст. 212 КК України здійснюють детективи Бюро економічної безпеки України за процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора.

Нагадаємо, детективи БЕБ розслідують справу з ухилення від сплати податків  тютюновою компанією  у сумі понад 270 млн грн. Гендиректору тютюнової компанії повідомлено про підозру. Детальніше https://esbu.gov.ua/news/beb-rozsliduie-spravu-z-ukhylennia-vid-splaty-podatkiv-u-sumi-ponad-270-mln-hrn-hendyrektoru-tiutiunovoi-kompanii-povidomleno-pro-pidozru

Теги: БЕБ, Бюро економічної безпеки, контрабанда, контрафактні цигарки

© 2020 monitoring-press

Мої відео