Закликав «випалювати» українських захисників та відправляв координати – судитимуть прихильника «руського міру» з Мирнограду

Закликав «випалювати» українських захисників та відправляв координати – судитимуть прихильника «руського міру» з Мирнограду
430770 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно громадянина України за фактом колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що у червні 2022 року мешканець м. Мирнограда, маючи проросійські погляди, погодився надавати допомогу представникам збройних формувань держави-агресора у веденні бойових дій проти українських захисників.

Чоловік відправляв через месенджер скріншоти мап з відмітками, координати, текстові і голосові повідомлення, а також відео про переміщення військової техніки й особового складу ЗСУ, їх місця дислокації на території м. Мирнограда, м. Покровська та Покровського району.

Проте лише цією інформацією він не обмежився. У своїх коментарях в закритій групі обвинувачений закликав повністю знищувати відмічені ним місця та «випалювати» їх разом із військовослужбовцями. А після ракетних обстрілів відправляв окупантам відеопідтвердження влучань у визначені об’єкти.

У вересні 2022 року прихильника «руського міру» затримали та заарештували без можливості внесення застави.

Досудове розслідування здійснювалось ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях 

Максимальне покарання за санкцією статті – 15 років позбавлення волі.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

© 2020 monitoring-press

Мої відео