Старості села в Бучанському районі повідомлено про підозру у державній зраді

Старості села в Бучанському районі повідомлено про підозру у державній зраді
330879 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва прокурорів Київської обласної прокуратури старості одного з сіл Київщини повідомлено про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). 

За даними слідства, підозрюваний, будучи старостою села в Бучанському районі під час окупації населеного пункту добровільно перейшов на бік ворога. Він продовжив виконання своїх організаційно-розпорядчих функцій. Зокрема вів облік громадян, що залишилися в селі задля видачі їм гуманітарної допомоги від окупаційних військ РФ.

Посадовець вказував ворогу шляхи пересування до прилеглих населених пунктів, відкрито закликав місцевих мешканців до співпраці з окупантами. Маючи зброю та розпізнавальний знак, ідентичний з військовослужбовцями РФ, він разом з ними брав участь у патрулюванні населеного пункту.

Підозрюваний вільно пересувався селом та користувався мобільним зв’язком, не зважаючи на встановлену російськими військовими заборону цивільному населенню покидати територію своїх домоволодінь та користуватися засобами зв’язку.

Наразі за клопотанням прокуратури йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави.

Досудове розслідування здійснюється слідчими ГУ СБУ у м. Києві та Київській області за оперативного супроводу УЗНД ГУ СБУ у м. Києві та Київській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

© 2020 monitoring-press

Мої відео