Змушували цивільних викопувати тіла загиблих громадян – заочно судитимуть організовану групу псевдоправоохоронців з Лиману

Змушували цивільних викопувати тіла загиблих громадян – заочно судитимуть організовану групу псевдоправоохоронців з Лиману
344223 ПЕРЕГЛЯДІВ
Донецькою обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 5 мешканців м. Донецька та м. Горлівки за фактами колабораційної діяльності та пособництва державі-агресору, вчиненими організованою групою. Крім того, відносно очільника угруповання - за порушення законів та звичаїв війни (ч. 3 ст. 28, ч. 7 ст. 111-1, ч. 1 ст. 111-2, ч. 1 ст. 438 КК України).
Спеціальним досудовим розслідуванням встановлено, що у червні 2022 року колишній працівник органів внутрішніх справ України під час тимчасової окупації м. Лиману перейшов на бік окупантів. Він добровільно обійняв псевдопосаду «начальника Краснолиманського МВ МВС «ДНР». У подальшому чоловік прийняв на «роботу» до незаконно створеного правоохоронного органу 4 колишніх правоохоронців на посади інспекторів, дільничних, а також старшого слідчого.
Упродовж 5 місяців організована група за вказівкою окупаційної адміністрації проводила незаконні перевірки містян та силоміць позбавляла їх волі. Цивільних тримали у камерах місцевого відділку поліції у нелюдських умовах, завдаючи моральних та фізичних страждань. Також пособники держави-агресора систематично залучали людей до примусових робіт. Жінок вони змушували прати речі окупантів, а чоловіків - викопувати та переносити тіла загиблих громадян.
Під час деокупації м. Лиману українськими воїнами поплічники РФ втекли на тимчасово окуповану територію Донеччини.
Досудове розслідування здійснювалось слідчими СУ ГУНП в Донецькій області за оперативного супроводу Донецького управління внутрішньої безпеки ДВБ НП України.
Максимальне покарання за вказаними статтями - 15 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк 15 років та з конфіскацією майна.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

© 2020 monitoring-press

Мої відео