Збільшується кількість протитанкових мін та загороджень

Збільшується кількість протитанкових мін та загороджень
385851 ПЕРЕГЛЯДІВ
Командувач Об’єднаних Сил ЗС України генерал-лейтенант Сергій Наєв про підвищення стійкості оборони на Північному напряму:
"Виходячи з імовірного характеру дій противника, ми здійснюємо комплекс заходів щодо забезпечення готовності угруповань військ, які боронять Північну операційну зону, до будь яких дій противника починаючи з відбиття авіаційних та ракетних ударів, а також недопущення дій його диверсійних сил.
Станом на сьогодні противник не готовий вести наступальні дії на північному напрямку, але ми розуміємо та передбачаємо можливі сценарії розвитку ситуації.
Значну роль у стримуванні противника відіграє система інженерних загороджень, облаштування якої триває щодня.
Безпосередньо на державному кордоні та у глибині оборони нарощується систему мінно-вибухових та невибухових загороджень. Триває мінування місцевості, створення мінованих завалів, а також протитанкових ровів на ділянках доріг та шляхів імовірного просування противника.
Зокрема, за останні десять діб встановлено протитанкові мінні поля та загородження з використанням більше 5,5 тис. мін. Вздовж державного кордону вирито близько 1,5 тис. метрів траншей та 3,5 тис. метрів протитанкових ровів. Обладнано кілька десятків перекритих щілин, укриттів і вогневих позицій для особового складу, а також вогневих позицій для техніки".

© 2020 monitoring-press

Мої відео