БЕБ викрило схему підпільного виробництва тютюнових виробів на Полтавщині

БЕБ викрило схему підпільного виробництва тютюнових виробів на Полтавщині
427914 ПЕРЕГЛЯДІВ

Детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки в Полтавській області викрили підпільне виробництво підакцизних товарів.

Слідством встановлено організатора виробництва та реалізації тютюнових виробів без марок акцизного податку. Незаконну діяльність здійснював у гаражі на території гаражного кооперативу. За допомогою спеціального обладнання фігурант налагодив повний цикл виробництва тютюнових виробів. Готову продукцію реалізовував у мережі Інтернет та торгівельних точках, виключно за готівку.

Працівники Бюро провели обшуки за місцем підпільного виробництва. Вилучено 5 станків для виготовлення цигарок, тютюн, близько 2000 пачок фальсифікованої продукції, гільзи для набивки тютюном, ароматизатори та обладнання для пакування.

Крім того, чоловік власноруч виготовляв обладнання для незаконного вироблення цигарок. У подальшому готові приладдя продавав іншим підпільним цехам.

Наразі встановлюється повне коло причетних до злочинної схеми осіб.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють детективи Територіального управління БЕБ у Полтавській області за оперативного супроводу працівників Головного управління Національної поліції у Полтавській області та процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури.

Довідково: Порушення ч. 2 ст. 204 Кримінального Кодексу України карається позбавленням волі на строк від трьох до п’яти років з конфіскацією та знищенням незаконно вироблених або придбаних товарів, знарядь виробництва, сировини для їх виготовлення.

Теги: БЕБ, Бюро економічної безпеки, контрафактні цигарки,незаконне виробництво,тютюн,тютюнові вироби

© 2020 monitoring-press

Мої відео