Погрожував вбивством мирному мешканцю на Київщині – до 11 років позбавлення волі засуджено військовослужбовця рф

Погрожував вбивством мирному мешканцю на Київщині – до 11 років позбавлення волі засуджено військовослужбовця рф
427200 ПЕРЕГЛЯДІВ

Прокурори Київської обласної прокуратури довели у суді вину старшого механіка-водія 37-ї окремої мотострілкової бригади 36-ї загальновійськової армії збройних сил рф у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Вироком суду його засуджено до 11 років позбавлення волі.

Доведено, що в березні 2022 року під час окупації смт Іванків Вишгородського району Київської області, засуджений зупинив автомобіль з трьома цивільними мешканцями. Озброєний окупант, принижуючи честь і гідність громадян, наказав людям вийти з транспортного засобу та віддати йому мобільні телефони.

Крім того, військовослужбовець рф провів обшук автомобіля, де виявив схований телефон водія. Після цього, погрожуючи вбивством, він завдав чоловікові удар прикладом автомата по тулубу, та вимагав надати йому інформацію про розташування військовослужбовців ЗСУ, територіальної оборони і мисливців.

Спеціальне досудове розслідування здійснювалося слідчими ГУ Нацполіції в Київській області, оперативний супровід - відділ захисту інтересів суспільства і держави ГУ Нацполіції в Київській області.

© 2020 monitoring-press

Мої відео