Звернення Володимира Зеленського наприкінці 490-го дня війни

302820 ПЕРЕГЛЯДІВ

«Сьогодні у зверненні до Верховної Ради України з нагоди Дня Конституції я говорив, зокрема, і про справедливість. Про внутрішню справедливість – те, що стосується відповідальності за порушення права в Україні. І про справедливість у звʼязку з російсько-українською війною – про відповідальність Росії за злочини війни. Політика справедливості буде однією з основ Української доктрини – фундаментального документа, який визначатиме курс нашої держави на десятиліття вперед.

Такий документ нам потрібен. Усі в Україні, усі наші сусіди – усі у світі мають знати, якою є наша національна мета та що ми бачимо закінченням цієї війни, як ми збираємося жити після цієї війни. Хоч би що намагалися робити окупанти проти нас і хоч би до якого терору вони вдавалися, їм не вдасться зламати Україну. Їм не вдасться збити нас зі шляху, який веде окупантів до відповідальності за все зроблене проти нас та який веде нас до нашої гарантованої безпеки й міцної свободи.

Україна та всі у світі, хто стоїть разом із нами на захисті свободи, стоятимуть і на захисті справедливості. Справедливості для всіх, чиї життя забрав російський терор, чию долю зламала російська війна. Вічна памʼять усім нашим людям, усім українським дітям, які були вбиті російськими нелюдами».

© 2020 monitoring-press

Мої відео