Відбулося засідання Міжвідомчої ради з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання насильству в сім’ї та протидії торгівлі людьми.

Відбулося засідання Міжвідомчої ради з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання насильству в сім’ї та протидії торгівлі людьми.
372390 ПЕРЕГЛЯДІВ
Сьогодні відбулося засідання Міжвідомчої ради з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання насильству в сім’ї та протидії торгівлі людьми.
Говорили про те, що Івано-Франківську міську територіальну громаду відібрано партнером проекту від Представництва Фонду ООН у галузі народонаселення (UNFPA) в Україні «Міста і громади, вільні від домашнього насильства» на 2023-2026 роки.
Завдяки участі у цьому проекту громада зможе залучити додаткові кошти та отримати всебічну підтримку для розбудови муніципальної системи запобігання і протидії домашньому та гендерно зумовленому насильству.
За рахунок коштів Фонду буде надано фінансову підтримку у 4 напрямках:
- налагодження належної координації та взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії насильству на місцевому рівні;
- створення та забезпечення належної діяльності спеціалізованих служб підтримки постраждалих осіб, зокрема притулків, денних центрів, кризових кімнат, мобільних бригад соціально-психологічної допомоги;
- комплексна та спеціалізована підготовка фахівців з громади і вивчення досвіду інших міст України у даній сфері;
- організація та проведення серед мешканців громади, зокрема серед дітей та молоді, інформаційних кампаній щодо запобігання та протидії насильству, роз’яснення його форм, проявів і наслідків.
Також обговорено можливості поліпшення роботи мобільної бригади соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі та притулку для осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, які функціонують в Івано-Франківській міській територіальній громаді.
До слова, з 21 червня цього року для функціонування зазначеного притулку використовується нове приміщення, виділене міською радою, адреса якого згідно з чинним законодавством заради безпеки постраждалих не розголошується.
Направлення до притулку буде надаватися суб’єктами взаємодії у сфері попередження та протидії домашньому насильству.
Окремо презентовано план заходів, які відбудуться у місті Івано-Франківську у рамках відзначення Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми 30 липня 2023 року.

© 2020 monitoring-press

Мої відео