Оперативна інформація станом на 10.00 31.08.2023 щодо російського вторгнення

Оперативна інформація станом на 10.00 31.08.2023 щодо російського вторгнення
317629 ПЕРЕГЛЯДІВ

Речник Генерального штабу Збройних Сил України Андрій Ковальов.

Слава Україні! Розпочалася п’ятсот п’ятдесят четверта доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави.

Сили оборони України продовжують ведення  наступальної операції на Бахмутському та Мелітопольському напрямках. 

В напрямку Новоданилівка-Новопрокопівка, мали успіх, закріплюються на досягнутих рубежах, завдають вогневого ураження артилерією по виявленим цілям противника, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби. 

На Бахмутському напрямку Сили оборони продовжують вести наступальні дії південніше міста Бахмут, закріплюються на досягнутих рубежах.

Минулої доби російська федерація завдала чергового ракетно-авіаційного удару по території України, застосувавши ракети повітряного базування та іранські ударні дрони “Shahed-136/131”. В результаті успішної бойової роботи силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних Сил у взаємодії із ППО Сил оборони України було знищено 28 крилатих ракет та 15 ударних БпЛА типу “Shahed-136/131”.

Протягом минулої доби ворог завдав 31 ракетний та 66 авіаційних ударів, здійснив 53 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань зазнали житлові будинки та інша цивільна інфраструктура. 

Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

Протягом минулої доби відбулось понад 40 бойових зіткнень.

На окупованих територіях російські загарбники намагаються всіма силами проводити примусову мобілізацію українських громадян до російської окупаційної армії.

Відтак, наприклад у тимчасово окупованій Горлівці місцева окупаційна псевдо влада повідомила представникам бюджетних установ, що до жовтня цього року всім чоловікам які підлягають мобілізації необхідно стати на військовий облік та мати відмітку про військовий облік у російському паспорті. 

Посіпаки гауляйтерів від окупаційної влади будуть проводити рейди з паспортного контролю. У разі виявлення чоловіків без відмітки в паспорті, то штрафуватимуть не громадян, а бюджетну установу в якій він працює на 400 тисяч російських рублів.

Авіація Сил оборони України протягом минулої доби завдала 10 ударів по районах зосередження особового складу та 4 - по зенітно-ракетним комплексам противника.

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом минулої доби уразили 1 район зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, 1 пункт управління російських окупантів та одну станцію радіоелектронної боротьби противника.

Орієнтовні втрати противника минулої доби загалом склали: 610 окупантів, 13 танків, 8 бойових броньованих машини, 31 артилерійська система, 1 РСЗВ, 22 БпЛА оперативно-тактичного рівня, 26 крилатих ракет,  23 автомобіля та 5 одиниць спеціальної техніки.

Вірте у Збройні сили України! Ми переможемо! Слава Україні!

Автор: press-zsu

© 2020 monitoring-press

Мої відео