"Українська енергетика потребує модернізації". Німеччина готова інвестувати

"Українська енергетика потребує модернізації". Німеччина готова інвестувати
321701 ПЕРЕГЛЯДІВ

Заступники міністра енергетики України  Ярослав Демченков та Фарід Сафаров провели зустріч із німецькою делегацією на чолі з керівницею Робочого штабу з питань України від Федерального міністерства економічного співробітництва Німеччини Ульріке Хопп-Нішанкою. Сторони обговорили створення необхідних умов для залучення інвестицій та нових технологій в українську енергетику.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства енергетики України.

Німецькій делегації розповіли про поточну ситуацію в енергосекторі, а також плани України щодо сталого відновлення й активізації співпраці з німецькою стороною. Зокрема, під час зустрічі звернули увагу на проєкти з розвитку розподіленої генерації із використанням відновлюваних джерел енергії, систем накопичення енергії, розвитку мікромереж, підвищення енергоефективності та декарбонізації сектору.

«Під час відбудови нам необхідно враховувати потенціал регіонів та спроможності громад. Маємо спільно надати підтримку територіальним громадам, аби допомогти їм підготувати та реалізувати проєкти з розвитку розподіленої генерації. Важливо, що ми працюємо разом над створенням умов та підготовкою проєктів, які дозволять фінансовим інституціям та приватному сектору долучитися до створення децентралізованих енергетичних систем, що складатимуться з комбінації ВДЕ, накопичувачів енергії, газових турбін і газопоршневих установок та традиційної генерації, поєднаних розумними мікромережами», — сказав заступник очільника Міненерго Ярослав Демченков. 

Україна та Німеччина обговорили створення необхідних умов для залучення інвестицій та нових технологій в українську енергетику, а також важливість ролі приватного сектору у проєктах із «зеленої» трансформації, а також реформ, які потрібні для прискорення енергетичного переходу та інтеграції українських енергетичних ринків до загальноєвропейських. 

«Українська енергетика, яка зазнала безпрецедентних руйнувань, потребує не просто відновлення, а саме модернізації і відбудови з використанням найкращих сучасних практик і рішень. Тому ми поставили за мету децентралізувати генерацію за рахунок розвитку «зеленої» енергетики та запровадження розумних мереж, оскільки це забезпечить сталість та енергоефективність нашої енергосистеми», — сказав заступник міністра енергетики Фарід Сафаров.

Також на зустрічі відзначалась важливість ефективної співпраці у межах Німецько-українського енергетичного партнерства. 

У Міненерго додають, що платформа відбудови України - це ініціатива Федерального уряду Німеччини, яка обʼєднує Міністерство економічного співробітництва та розвитку, Міністерство економіки та захисту клімату, Міністерство закордонних справ та установи Німеччини. 

Співпраця у межах  платформи має на меті посилити внесок Німеччини у відбудову України й забезпечити більшу прозорість, ефективність та результативність ініціатив з відбудови.

  • Нагадаємо, що раніше фахівці НАЕК «Енергоатом» повідомили про закінчення планових ремонтів на останньому, 9- му атомному блоці вітчизняної АЕС. Відтак, усі атомні блоки на українських АЕС під’єднані до енергосистеми, працюють на повну потужність та виробляють електроенергію.
  • Також Міністерство енергетики повідомляло, що провідні  світові енергетичні компанії проявили зацікавленість в інвестиціях у відновлення української енергетичної інфраструктури. Вони також готові долучитись до участі в проєктах з впровадження в Україні сучасніших технологій в енергетичній галузі у майбутньому.

© 2020 monitoring-press

Мої відео