Німецькі "Гепарди" ефективно захищають небо Києва від ракет і БПЛА, – Наєв

398747 ПЕРЕГЛЯДІВ

Командувач ОС ЗСУ розповів про нові дрони, які почала застосовувати армія РФ

Командувач Об'єднаних Сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв відвідав підрозділ захисників київського неба та подякував їм за доблесну службу. А заодно й уряду Німеччини – за самохідні зенітні установки "Гепард", які чудово проявили себе в боротьбі з ракетами та БПЛА. Також Наєв повідомив про новий вид дронів-камікадзе, які стала застосовувати армія РФ.

Джерело: КОС ЗСУ

 Подробиці: За словами командувача, тільки за останні два тижні бійці мобільних вогневих груп збили не один десяток російських безпілотників, серед яких були такі, з якими довелося вперше мати справу. Більшість із них були чорного кольору та зі зміненою системою вихлопу.

"У такий спосіб противник хотів ввести в оману наші мобільні вогневі групи. Але дрони-камікадзе не змогли пройти повз ефективно побудовану систему протиповітряної оборони, – зазначив Наєв.

Як повідомив командувач, наразі в мобільних вогневих групах на озброєнні перебувають як великокаліберні кулемети, так і різноманітні зенітно-ракетні комплекси (ЗРК) – від радянської "Ігли" до німецьких зенітно-самохідних установок "Гепард".

"Вони не пропускають жодного "Шахеда", до речі. Найбільша цінність "Гепарда" – радіолокаційна станція. Установка здатна завчасно виявляти напрямок, з якого заходять повітряні цілі, і наносити їхні азимут і висоту. Відповідно, за цими даними результативно відпрацьовують усі розрахунки з різних видів зброї", – розповів Наєв.

 

Німецькі Гепарди ефективно захищають небо Києва від ракет і БПЛА, – Наєв - фото 1

Деталі: Зазначимо, що німецькі самохідні зенітні установки "Гепард" стали надходити на озброєння ЗСУ після початку повномасштабного вторгнення армії РФ. У відкритих джерелах повідомляється, що в Україну поставили вже близько сотні таких установок. Також нещодавно повідомлялося, що уряд США планує викупити у Йорданії 60 "Гепардів" і передати їх Україні. За допомогою цих мобільних німецьких ЗРК вдається набагато ефективніше захищати українське небо від атак з повітря.

© 2020 monitoring-press

Мої відео