10 років ув’язнення загрожує п’ятьом очільницям окупаційних установ у Маріупольському та Волноваському районах

10 років ув’язнення загрожує п’ятьом очільницям окупаційних установ у Маріупольському та Волноваському районах
310487 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури стосовно п’ятьох жінок до суду скеровано обвинувальні акти за колабораційну діяльність (ч. 5 ст. 111-1 КК України).
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що у червні 2022 року мешканка смт Ольгинки Волноваського району, залишившись на тимчасово окупованій території, очолила місцеву «селищну адміністрацію». Відтоді жінка взаємодіє з керівниками «підвідомчих» муніципальних організацій і підприємств, видає накази підлеглим та спонукає їх дотримуватися російського законодавства.
 
         
 
Схожий кар’єрний шлях обрала для себе й колишня секретарка і депутатка Кальчицької сільради Маріупольського району. У серпні 2022 року, розуміючи незаконність «новоутвореного органу», вона стала «заступницею голови Кальчицької сільської адміністрації». Жінка проводить масові заходи та прийом громадян, де обіцяє мешканцям села «світле майбутнє» під протекторатом рф. За відсутності очільника фейкового відомства обвинувачена бере на себе «правління» і розпоряджається фінансами.
 
    
 
Ще одна громадянка того ж року, перебуваючи в окупованому смт Мангуші, погодилася обійняти псевдопосаду «начальниці управління казначейства першотравневого району». Жінка забезпечує використання бюджету, його касове обслуговування та контролює грошові операції. Аналогічну посаду обійняла й ще одна обвинувачена, очоливши такий же «керівний орган», але в м. Маріуполі. Погодилася на співпрацю зі ставлениками кремля у той же період і її «заступниця».
 
Наразі жінки перебувають у розшуку. Максимально їм загрожує 10 років ув'язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на 15 років та конфіскація майна. Досудове розслідування – ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

© 2020 monitoring-press

Мої відео