«Мій карпатський дідусь». У столиці показують фільм із Богданом Бенюком.

«Мій карпатський дідусь». У столиці показують фільм із Богданом Бенюком.
159482 ПЕРЕГЛЯДІВ

Як повідомляє «Вечірній Київ», створення стрічки розпочалося у 2018 році, коли Заза Буадзе та Григоріс Карантінакіс перемогли на пітчингу з сценарієм «Незвичайні грецькі похорони в Карпатах». Спочатку режисером повинен був бути Григоріс, а фільм розповідав про 17-річного грецького юнака Алексіса, який проводить тиждень із своїм українським дідом-гуцулом. У 2019 році відбулися зміни — режисером став Заза Буадзе, змінився склад співвиробників. Замість Греції у співпрацю увійшли Італія, Молдова та Чехія, отже, онук став італійцем. Зміни отримала і назва фільму, остаточною стала "Мій карпатський дідусь".

«За сюжетом, Мікеле – звичайний підліток у сонячній Італії. Та одного дня його життя перевертається з ніг на голову і він змушений вирушати у далеку подорож до маленького села в Карпатах, де, як виявилось, у нього є дідусь. Перше знайомство відразу йде не за планом – дід виявляється тим ще буркотливим стариганем, який не знає жодного слова ані англійською, ані італійською. Та й українська Бережниця – не Генуя. Тож онук планує якнайшвидше повернутись додому, але, схоже, він тут застряг», – повідомляє «Своє Кіно». Роль онука виконав італієць Сімоне Коста, якому вже 21 рік, і який навчається в театральному університеті.

«У цій стрічці йдеться про дуже просту проблему: коли раптом зникає одне покоління. Є дід, є онук, але середнього покоління немає», каже актор Богдан Бенюк. «Ця зв’язка переривається. І дуже добре, коли ці ланцюжки нарешті складаються докупи. У цій стрічці я, мабуть, перший клоун-гуцул у світі. А мою доньку в Карпатах звуть Ніна, що дуже незвично. Зазвичай всіх звуть Марійками», додає Богдан Бенюк.

Історію закордонного онука і його карпатського діда можна переглянути у кінотеатрах України.

© 2020 monitoring-press

Мої відео