єВідновлення - державна допомога для власників житла, що постраждало внаслідок воєнних дій

єВідновлення - державна допомога для власників житла, що постраждало внаслідок воєнних дій
229065 ПЕРЕГЛЯДІВ

Кабінет Міністрів, відповідно до постанови №39 від 16 січня, вніс зміни до процедури виплати компенсацій за ушкоджене та знищене війною житло в рамках програми "єВідновлення". Вводяться обмеження на площу зруйнованого житла, на яке надається компенсація - не більше 150 кв. м для квартири та не більше 200 кв. м для будинку садибного, садового або дачного будинку.

В Реєстрі пошкодженого та зруйнованого майна фіксується площа об'єкта, що перевищує максимальні обмеження площі для розрахунку компенсації. Площу, на яку не нараховано компенсацію, можна використати при поданні заяви на компенсацію з коштів репарацій чи інших джерел, якщо це передбачено нормативно-правовими актами.

Програма "єВідновлення" уряду України - це державна допомога для власників житла, що постраждало внаслідок воєнних дій. Вона надає фінансову підтримку особам для відновлення чи ремонту їхніх будинків, що постраждали під час конфлікту. Ця програма є частиною урядових заходів для підтримки громадян в умовах війни та відновлення та реконструкції постраждалих районів, пошкоджених російськими військовими діями.

На 19 січня 2024 року уже 95 українських сімей уклали угоди на придбання житла за використанням житлових сертифікатів, виданих за програмою компенсацій за зруйноване внаслідок війни житло. Органи місцевого самоврядування отримали понад 8 тисяч заявок на компенсацію.

Програма "єВідновлення" була запущена в Україні 10 травня 2023 року. В рамках цієї програми власники пошкодженого житла отримують компенсацію до 200 тис. грн на ремонт. Отримані кошти можна використовувати для придбання будівельних матеріалів, оплати будівельних робіт та послуг підрядників, що мають відповідні коди для робіт, а їхні продавці подали заявку на участь у програмі через портал "Дія". З грудня розпочались виплати на капітальний ремонт пошкодженої житлової нерухомості - до 350 тис. грн для квартири і 500 тис. грн - для приватного будинку. З 1 січня 2024 року компенсацію за пошкоджене житло почнуть отримувати українці, які відремонтували його власним коштом.

© 2020 monitoring-press

Мої відео