Підозрюються у держзраді 16 співробітників Маріупольського слідчого ізолятора, які незаконно утримують громадян за рішеннями окупаційних судів

Підозрюються у держзраді 16 співробітників Маріупольського слідчого ізолятора, які незаконно утримують громадян за рішеннями окупаційних судів
327331 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури шістнадцяти правоохоронцям заочно повідомлено про підозру в державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).
 
              
 
7 березня 2022 року війська рф захопили будівлю ДУ «Маріупольський слідчий ізолятор», яка розташовується на околицях міста. На той час в закладі ще утримувалися 345 ув’язнених. Попри триваюче протистояння українських захисників окупантам, десятеро жінок та шестеро чоловіків знехтували присягою та перейшли на бік ворога.
 
                        
 
Серед підозрюваних – старші по корпусу, молодші інспектори й старша інспекторка з кінології відділу режиму та охорони. Також двоє співробітниць обіймають посади старших інспекторок відділу по роботі з персоналом та групи контрольно-аналітичної роботи. Після переходу під юрисдикцію «державної служби виконання покарань міністерства юстиції днр» громадяни забезпечують функціонування так званої правоохоронної системи у нині захопленому м. Маріуполі.
 
        
 
Згідно з Кримінальним кодексом України їм загрожує 15 років за ґратами або довічне ув’язнення з конфіскацією майна. Досудове розслідування – ТУ ДБР, розташоване в м. Краматорську. Оперативний супровід – ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
                       
 

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

© 2020 monitoring-press

Мої відео