Прокуратура забезпечила повернення державі земель Чернечого лісу вартістю вартістю 523 млн грн

Прокуратура забезпечила повернення державі земель Чернечого лісу вартістю вартістю 523 млн грн
234586 ПЕРЕГЛЯДІВ

Київська обласна прокуратура забезпечила реальне виконання рішення суду щодо повернення у державну власність земель природно - заповідного фонду в межах Феодосівської сільської ради Обухівського району.

Нині скасовано державну реєстрацію права приватної власності товариства, а землі повернуті державі в особі Київської обласної державної адміністрації. 

Раніше прокурори у суді довели, шо у приватну власність юридичної особи під виглядом земель сільськогосподарського призначення вибуло майже 12,5 га лісового заказника «Чернечий ліч». 

Відповідно до законодавства, ця земельна ділянка лісогосподарського та історико-культурного призначення не може перебувати у приватній власності. Вона розташована в межах лісового заказника місцевого значення «Чернечий ліс» та археологічної пам’ятки – об’єкту культурної спадщини «Багатошарове поселення між Ходосівкою та Лісниками». Також земля перебувають у постійному користуванні одного з підрозділів Національного університету біоресурсів та природокористування України.

З цих підстав прокуратура звернулася до суду з позовною заявою, яка задоволена в повному обсязі.

© 2020 monitoring-press

Мої відео