Європейський курс Грузії зіштовхнувся з певним викликом

Європейський курс Грузії зіштовхнувся з певним викликом
353263 ПЕРЕГЛЯДІВ

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі висловила стурбованість щодо критики Заходу, яка надходить від уряду країни та яка, за її словами, може підірвати шлях Тбілісі до Європи. Цю інформацію передає «Грузія Online».

«Наша європейська орієнтація зазнала певних викликів. Ми спостерігаємо зміни у нашій довгостроковій стратегії - спочатку тихо, але потім все більш помітно: антиєвропейські та антизахідні погляди, які колись були характерні для маргінальних політичних груп, тепер з'явилися у висловлюваннях урядових посадовців», - заявила глава держави.

Зурабішвілі підкреслила, що напруженість у відносинах з Україною, публічне відмовлення від Європейського союзу та США через міжнародні санкції ставлять під сумнів майбутнє зовнішньої орієнтації Грузії.

«Наша нечітка риторика та дії загрожують тому значному прогресу, якого ми досягли на шляху до європейської інтеграції. Незважаючи на ці виклики, Грузії вдалося здобути статус кандидата до Європейського союзу», - підкреслила грузинська лідерка.

Також Зурабішвілі оцінила зусилля грузинського суспільства, яке, за її словами, «не попало під вплив гібридних атак Росії і зберегло стабільність та прогресивний європейський настрій».

«Завдяки досвіду нашого суспільства, його традиційній толерантності, мудрості та розумності, ми уникнули провокацій російської імміграції і пропаганди і впоралися з ними», - підкреслила президентка.

 

© 2020 monitoring-press

Мої відео