Директорка комунального підприємства підозрюється у розтраті понад 2,6 млн грн за рахунок «подвійного» будівництва спортмайданчика

Директорка комунального підприємства підозрюється у розтраті понад 2,6 млн грн за рахунок «подвійного» будівництва спортмайданчика
379852 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури повідомлено про підозру посадовій особі у розтраті майна шляхом зловживання службовим становищем, вчиненій в особливо великому розмірі, та службовому підробленні (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

У вересні 2019 року директорка комунальної фізкультурно-оздоровчої установи «Добропільський центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» внесла до відділу сім’ї, молоді та спорту Добропільської міської ради пропозиції щодо виготовлення проєктно-кошторисної документації для реконструкції спортивного майданчику, розташованого у м. Білозерському.
 
 
За задумом посадовиці, даний об’єкт «мав перетворитись» у мультифункціональний майданчик для занять ігровими видами спорту. При цьому вона достовірно знала, що його збудовано іншим підприємством. Попри це у грудні посадовиця уклала фіктивний договір підряду з товариством, яке зобов’язалось провести уявні додаткові роботи на майданчику, де фактично діти вже займались спортом. За результатом начебто виконаних будівельних робіт підозрювана підписала відповідні акти, на підставі яких підряднику сплачено бюджетні кошти у сумі понад 2,6 млн грн. 
 
Оперативний супровід - ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
Максимальне покарання за санкціями статей – 12 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на 3 роки та конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

© 2020 monitoring-press

Мої відео