Підозрюються двоє так званих працівників «генеральної прокуратури днр», які майже рік тримали українського прокурора за ґратами

Підозрюються двоє так званих працівників «генеральної прокуратури днр», які майже рік тримали українського прокурора за ґратами
244173 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури двом громадянам повідомлено про підозру у порушенні законів та звичаїв війни, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України).
За даними слідства, у березні 2022 року озброєні представники зс рф поблизу м. Маріуполя незаконно затримали прокурора Донецької обласної прокуратури. Після місяця тримання в неволі його доставили до «генеральної прокуратури днр». Так званий слідчий з особливо важливих справ за погодженням із псевдозаступницею начальника слідчого відділу слідчого управління відкрили стосовно нього кримінальну справу.
 
           
 
Підозрювані інкримінували прокурору насильницьке захоплення та утримання влади і винесли нікчемну постанову про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. У подальшому потерпілого відправили до «Донецького слідчого ізолятора», де він пробув до березня 2023 року.
 
Дії псевдослідчих «днр» є грубим порушенням вимог статей Конвенції про захист цивільного населення під час війни, Додаткового протоколу до Женевських конвенцій, Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, Загальної декларації прав людини, а також Міжнародного пакту про громадянські та політичні права.
 
Наразі підозрювані перебувають у розшуку. Їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 12 років.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

© 2020 monitoring-press

Мої відео