Судитимуть колишнього заступника Сартанської ВЦА, який співпрацює з ворогом на окупованій території

Судитимуть колишнього заступника Сартанської ВЦА, який співпрацює з ворогом на окупованій території
253030 ПЕРЕГЛЯДІВ

Прокурорами Донецької обласної прокуратури у порядку спеціального досудового розслідування скеровано до суду обвинувальний акт стосовно експосадовця за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що після повномасштабного вторгнення військ рф в Україну заступник Сартанської ВЦА відмовився евакуйовуватись з небезпечної території. Після захоплення армією держави-агресора Маріупольського району у квітні 2022 року він добровільно пішов на співпрацю з представниками окупаційної влади. Експосадовець обійняв посаду так званого заступника голови адміністрації м. Маріуполя, підпорядкованій російським силовикам.
 
 
Обвинувачений, виконуючи покладені на нього обов’язки, бере участь у пропагандистських заходах та розповідає про діяльність незаконних органів влади місцевим жителям, які через збройну агресію рф залишились без помешкання.
 
Чоловік продовжує переховуватись від слідства на тимчасово непідконтрольній Україні території. Спеціальне досудове розслідування – ТУ ДБР, розташоване у м. Краматорську.
 
Максимальне покарання – 10 років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на 15 років та конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

© 2020 monitoring-press

Мої відео