Росія незаконно утримує понад 14 тисяч громадян України

Росія незаконно утримує понад 14 тисяч громадян України
181349 ПЕРЕГЛЯДІВ

Росія незаконно утримує понад 14 тисяч громадян України, зазначив Дмитро Лубінець, уповноважений із прав людини. Він відзначив, що повернення цивільних українців є надзвичайно складною задачею, в яку включається робота з різними категоріями громадян, включаючи дітей, військовополонених і цивільних осіб.

Лубінець зазначив, що особливо складно з цивільними особами, оскільки у цьому випадку не може йтися про обмін, як в разі військових полонених, а про їхнє фактичне повернення. Він також наголосив, що Україна не має достатньої юридичної бази для проведення цього процесу безпосередньо і без додаткових впливів на Російську Федерацію.

Уповноважений з прав людини також зазначив, що Україна прикладає всі можливі зусилля для повернення практично 20 тисяч дітей і "десятків тисяч" людей, які вважаються зниклими безвісти. Він зауважив, що участь у поверненні українців додому взяв Ватикан, що досі допомагав тільки у справах дітей, і висловив надію, що це відкриє нові можливості для повернення цивільних громадян України.

© 2020 monitoring-press

Мої відео