За передачу зс рф інформації про розташування підрозділів ЗСУ жінку засуджено до 14 років ув’язнення

За передачу зс рф інформації про розташування підрозділів ЗСУ жінку засуджено до 14 років ув’язнення
334521 ПЕРЕГЛЯДІВ

За публічного обвинувачення прокурорів Донецької обласної прокуратури судом ухвалено вирок громадянці за колабораційну діяльність (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Її засуджено до 14 років за ґратами з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади і місцевого самоврядування строком на 15 років та конфіскацією майна.
 
 
Йдеться про жінку, яка з 2014 року підтримувала ідеологічні антиукраїнські рухи. У травні-червні 2023 року прибиральниця службових приміщень одного з теплопостачальних підприємств регіону співпрацювала з представниками держави-агресора. В очікуванні так званого визволення м. Костянтинівки армією рф жінка встановила у забороненій соціальній мережі зв’язок із командиром роти окупаційних військ. Будучи невдоволеною присутністю військових Збройних Сил України в населеному пункті, вона інформувала співрозмовника про місця їх розташування.
 
Засуджена відправляла знімки екрану свого телефону з Google-картами та зображеннями об’єктів. Також давала «поради», куди саме доцільніше стріляти. При цьому містянка усвідомлювала, що в результаті обстрілів може постраждати цивільне населення. Після прильоту по одній з цілей жінка одразу повідомила про результат влучання «куратору».
 
Крім того, засуджена вела активну переписку з очільником так званої народної ради «днр», якому розповідала про свою діяльність на користь «республіки». У переписках вона негативно висловлювалась на адресу українських захисників і навіть «давала дозвіл» окупантам вибити двері до її помешкання, коли буде проходити «зачистка від діючої влади».
 
Суд погодився з обґрунтованою позицією прокуратури та ухвалив обвинувальний вирок.

© 2020 monitoring-press

Мої відео