Допомагають ворогу приховувати сліди злочинів у розбомбленому Маріуполі – судитимуть 15 експравоохоронців

Допомагають ворогу приховувати сліди злочинів у розбомбленому Маріуполі – судитимуть 15 експравоохоронців
178288 ПЕРЕГЛЯДІВ
Прокурорами Донецької обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальні акти стосовно 15 ексспівробітників Головного управління ДСНС України в Донецькій області за фактом державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України).
Досудовим розслідуванням встановлено, що у травні 2022 року колишні працівники 3-го Державного пожежно-рятувального загону залишились в окупованому військами рф м. Маріуполь. Знехтувавши присягою на вірність Українському народові, 6 командирів відділень, 3 начальників караулу й рятувального відділення, 5 пожежних-рятувальників та водій добровільно перейшли на бік ворога.
 
 
Вони обійняли посади в незаконно створеному «пожежно-рятувальному загоні м. Маріуполя», а один з них отримав підвищення до заступника начальника пожежної частини. Воєнізований орган, до якого працевлаштувались підозрювані, підпорядковується так званому міністерству у справах цивільної оборони, надзвичайних ситуацій та ліквідації наслідків стихійних лих «днр».
 
Виконуючи покладені на них окупантами обов’язки, лейтенанти, прапорщики, сержанти й рядовий спираються на законодавство держави-агресора. Крім того, вони беруть участь у розборі завалів зруйнованих житлових будинків та інших споруд, чим допомагають приховувати наслідки російських бомбардувань.
 
Обвинувачувані переховуються від слідства на тимчасово непідконтрольній Україні території. Досудове розслідування – ТУ ДБР, розташоване у м. Краматорську. Максимальне покарання за санкцією статті – довічне позбавлення волі.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

© 2020 monitoring-press

Мої відео