«Голові народної ради лнр» повідомлено про підозру у колаборації з окупантами

«Голові народної ради лнр» повідомлено про підозру у колаборації з окупантами
231850 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва прокурорів Луганської обласної прокуратури повідомлено про підозру «голові народної ради лнр» у колабораційній діяльності (ч. ч. 5, 6 ст. 111-1 КК України).

 

За даними слідства, підозрюваний – луганчанин, який почав підтримувати ворога ще з 2014 року.

 

При окупантах він став «головою народної ради лнр» та паралельно «секретарем регіонального відділу партії «єдина росія».

 

Чоловік систематично проводить засідання незаконного органу, де приймаються так звані «закони» псевдореспубліки.

 

Окрім цього, топпосадовець бере участь у заходах політичного характеру, зустрічається з представниками рф та очільниками різних організацій на території захоплених населених пунктів Луганської області, пропагуючи ідею відкриття нових відділень пропутінської партії.

 

Неодноразово фігурант зявлявся на екранах ворожих телеканалів з інтервю, в яких дякував військовослужбовцям так званої «сво» за захист Донбасу. Висловлювався про необхідність проведення виборів на всіх захоплених територіях, які підвладні рф.

 

Нагадаємо, що раніше він вже притягувався до відповідальності за вчинення ряду злочинів проти основ нацбезпеки України (ч. 2 ст. 110, ч. 5 ст. 111-1 КК України).

 

Наразі вирішується питання щодо оголошення чоловіка у розшук та обрання запобіжного заходу.

 

Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

© 2020 monitoring-press

Мої відео