За передачу ворогу розвідданих депутату Дружківської міської ради загрожує до 15 років ув’язнення

За передачу ворогу розвідданих депутату Дружківської міської ради загрожує до 15 років ув’язнення
428350 ПЕРЕГЛЯДІВ
Прокурори Донецької обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно депутата міської ради від забороненої партії «ОПЗЖ» за фактом колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).
Досудовим розслідуванням встановлено, що з вересня 2022 року по березень 2023 року посадовець разом із своїм знайомим збирали інформацію військового характеру для фсб рф. Вони їздили на автівці обвинуваченого містом й околицями та вивідували місцезнаходження підрозділів Збройних Сил України. Також їх цікавили наслідки влучань ворожого озброєння по об’єктам у м. Дружківка. Виявлені локації спільники фіксували на фото, а відзнятий матеріал передавали своїм «кураторам».
 
 
Крім того, депутат докладав зусиль і для планування власного майбутнього, в якому у випадку окупації міста бачив себе «заступником мера».
 
Вирок суду він очікує під вартою, а на належне йому майно вартістю майже 300 тис. грн накладено арешт. Його спільника вже засуджено за колабораційну діяльність до 12 років ув’язнення. Максимальне покарання для депутата - 15 років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на той самий строк та конфіскацією майна.
 
Досудове розслідування - ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

© 2020 monitoring-press

Мої відео