Судитимуть «першого заступника начальника пожежно-рятувального загону», який працює на окупантів у Маріуполі

Судитимуть «першого заступника начальника пожежно-рятувального загону», який працює на окупантів у Маріуполі
411522 ПЕРЕГЛЯДІВ

Прокурори Донецької обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно громадянина за фактом колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

 

У  2022 році, залишившись у захопленому російськими військами м. Маріуполі, начальник 24-ї державної пожежно-рятувальної частини 3-го ДПРЗ ГУ ДСНС у Донецькій області почав співпрацювати з окупантами. Він обійняв псевдопосаду першого заступника начальника «пожежно-рятувального загону м. Маріуполь», підпорядкованого фейковому міністерству у справах цивільного захисту, надзвичайних ситуацій та ліквідації наслідків стихійних лих «днр».
 
 
Добровільно увійшовши до складу незаконно створеного воєнізованого формування, колишній підполковник підписує нікчемні документи та бере участь у нарадах з керівництвом і представниками окупаційної влади.
 
Звільнений з посади в Україні чоловік перебуває у розшуку - стосовно нього ТУ ДБР, розташоване у м. Краматорську, здійснювало спеціальне досудове розслідування.
 
Максимальне покарання - 15 років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на такий самий строк та конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

© 2020 monitoring-press

Мої відео