Петровський Олександр Володимирович: Підтримка юного й талановитого винахідника 15-річного юнака, винахідника Ігоря Шибко переможця багатьох конкурсів

Петровський Олександр Володимирович: Підтримка юного й талановитого винахідника 15-річного юнака, винахідника Ігоря Шибко переможця багатьох конкурсів
203245 ПЕРЕГЛЯДІВ

В Україні є дуже багато талантів ідеї яких потрібно підтримувати та просувати. Саме тому Міжнародний благодійний фонд «Солідарність» Петровського Олександра Володимировича взяв під опіку талановитого 15-річного хлопця, який вчитися в десятому класі. Юний винахідник Ігор Шибко у 2018 році став переможцем багатьох конкурсів, таких як: Всеукраїнський конкурс винахідників на якому його нагородили Національною премією «Диво-дитина» в номінації «Найрозумніша дитина України». Він розробив і представив систему управління роботами, які зможуть бути використані Збройними Силами України. Крім роботів у Ігоря також є й інші винаходи: помічник, який допоможе незрячим людям. Ця система працює за допомогою ультразвукових датчиків, яка реагує на перешкоди запобігаючи зіткнення з об'єктами. Це одна з останніх розробок хлопця.

Ігор Шибко своїм винаходом хоче допомогти людям які втратили зір в зоні АТО оскільки надихнули його на розробку приладу бійці, які в результаті поранень втратили зір. Юний винахідник разом з батьками вже 4 роки займається волонтерською діяльністю. Вони надають допомогу військовослужбовцям, які перебувають у госпіталях міста Дніпро.

Механізм роботи винаходу такої: На тіло або на одяг встановлюються датчики, які за допомогою спеціального приладу реагують на перешкоди й голосом подають сигнал людині.

На даний момент хлопець уже розробив поліпшену версію пристрою, за допомогою якої люди зможуть дізнаватися не тільки про перешкоди, але і дізнатися яку відстань між цими об'єктами. Цей пристрій допоможе багатьом людям, у яких є проблеми із зором. Ця унікальний винахід виглядає, як майже звичайні окуляри. Вартість даного приладу на даний момент складає всього 300 гривень. Якщо удосконалити його вартість досягне до 1000 гривень. Ігор продовжує роботу над поліпшенням проекту. Він намагається зробити його не тільки корисним, але і як можна краще і зручніше.

Його талант підтримав Міжнародний благодійний фонд Олександра Петровського «Солідарність» - подарувавши сучасний телефон.

Міжнародний благодійний фонд Олександра Петровського «Солідарність» і в майбутньому завжди буде підтримувати, і допомагати юному вундеркіндові.

Теги: Петровский Александр Владимирович,Петровський Олександр Володимирович ,Міжнародний благодійний фонд «Солідарність»,Олександр Петровський,Томос,Дніпро

© 2020 monitoring-press

Мої відео