Петровський Олександр Володимирович: Вшанування пам’яті загиблих жертв Голодомору (1932-1933 року) прийшли більш як 300 жителів міста Дніпро

Петровський Олександр Володимирович: Вшанування пам’яті загиблих жертв Голодомору (1932-1933 року) прийшли більш як 300 жителів міста Дніпро
88771 ПЕРЕГЛЯДІВ

Вшанувати пам'ять жертв Голодомору прийшли більш як 300 жителів міста Дніпро. Голодомор - це акт геноциду українського народу, який був організований  свідомо цілеспрямовано керівництвом Комуністичної партії Радянського союзу та урядом СРСР в 1932-1933 роках. Щоб покласти квіти до пам'ятника жертв Голодомору прийшли жителі, а також представники громадськості.

Священики Дніпровської єпархії УПЦ Київського Патріархату помолилися за загиблих цієї страшної трагедії.

На події були присутні люди, які тримали в руках прапори України, а також червоно-чорний прапор. Так само на заході були присутні й представники влади області, громадські діячі, президент Міжнародного благодійного фонду «Солідарність» Петровський Олександр Володимирович і багато інших небайдужих жителів міста Дніпро. Загиблих вшанували хвилиною мовчання після чого поклали квіти до пам'ятника.

Відразу по закінченню молитви, Керівник Дніпровської Єпархії УПЦ КП Владика Симеон звернувся до всіх присутніх і нагадав, що всім людям варто цінувати те, що вони мають, адже найстрашніше, що від голоду гинули люди і невинні діти тільки тому що у них не було ні шматка хліба. Смертельний голод знищив понад 7 мільйонів чоловік на території УРСР і 3 мільйони українців за її межами. Вбивство голодом відбувалося не тільки на території України, а й на Кубані, Північному Кавказі, Нижньому Поволжі та  Казахстані. Масштаби цього злочину просто шокують. Протягом 1932 року голодом було заморено сотні тисяч людей, то в 1933 році рахунок йшов на мільйони.

Теги: Петровский Александр Владимирович,Петровський Олександр Володимирович ,Олександр Петровський,Томос

© 2020 monitoring-press

Мої відео