Взято під варту зловмисника, який погрожував підірвати гранату у під’їзді житлового будинку

Взято під варту зловмисника, який погрожував підірвати гранату у під’їзді житлового будинку
27588 ПЕРЕГЛЯДІВ
Краматорським міським судом погоджено клопотання Краматорської місцевої прокуратури про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою чоловіку, чиї незаконні дії ледь не призвели до трагічних наслідків.
 
 Досудовим розслідуванням встановлено, що у грудні 2019 року зловмисник придбав у невстановленої особи оборонну осколкову гранату Ф-1, яку зберігав за місцем мешкання у с. Новолуганське Бахмутського району без передбаченого законом дозволу.
 
 
 14 лютого 2020 року чоловік із гранатою в кишені прибув громадським транспортом до м. Краматорська, де у під’їзді багатоповерхівки намагався поспілкуватись із знайомою жінкою. Коли остання викликала на місце події поліцію, зловмисник від’єднав запал від гранати та став погрожувати вчинити вибух.
 
 
 Протиправні та небезпечні для життя і здоров’я оточуючих дії зловмисника співробітниками поліції припинено, бойовий припас виявлено та вилучено.
 
 
 На даний час особі повідомлено про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 296 та  ч. 1 ст. 263 КК України, тобто у хуліганських діях, вчинених із застосуванням вогнепальної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень, та незаконному поводженні зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами.
 
 
 
 
Досудове розслідування триває.
Теги: законісправедливість

© 2020 monitoring-press

Мої відео