З війни до миру: в Козятині відбувся семінар «Шляхи подолання травм війни»

З війни до миру: в Козятині відбувся семінар «Шляхи подолання травм війни»
28505 ПЕРЕГЛЯДІВ

Днями   в рамках проекту «Жіночі обличчя України» відбувся семінар на тему: «Шляхи подолання травм війни».

Перша частина заходу присвячена матерям Героїв, які взяли участь у Всеукраїнському фотопроекті «Сильні духом. Мами» проводилася в музеї історії міста Козятин.

Спілкування за чашкою ароматної кави продовжили у сесійній залі Козятинської міської ради.

Учасниками заходу були: міський голова Олександр Пузир, його заступник Віталій Вечера, референт Департаменту військового капеланства Патріаршої курії Української греко – католицької церкви, координатор проекту по роботі з родинами військовослужбовців, майор запасу,  засновник та учасниця фотопроекту Наталія Дубчак, представники ГО, учасниці фотопроекту, духовенство, родини загиблих земляків.

Координатор проекту Наталія Дубчак та адміністратор центру реабілітації та реадаптації учасників АТО/ООС Світлана Бойко розповіли про напрями  роботи з сім’ями загиблих військовослужбовців, про духовну, соціальну та психологічну допомогу постраждалим від війни.

Духовне об’єднання та підтримка родин загиблих, якими опікується греко – католицька церква, дарують розраду виснаженій душі матері або дружині. Наталія Іванівна інформувала про Департамент військового капеланства, заснований 2006 року при Патріаршій курії Української греко-католицької церкви. Департамент співпрацює із силовими міністерствами та відомствами (Міністерство оборони України, Міністерство внутрішніх справ України, Національна гвардія України,  Державна прикордонна служба України), а також залучає іноземний досвід щодо впровадження системи душпастирської опіки військовослужбовців та їх родин в Україні.

Світлана Бойко озвучила інформацію про центр реабілітації та реадаптації учасників АТО/ООС «Ярміз». Незважаючи та те, що центр відкрився лише 5 місяців тому, якість та кількість наданих послуг важко переоцінити. Арт-терапія, школа танцю, масаж, йога, кінозал для перегляду фільмів тощо – усі ці напрями роботи зробили центр улюбленим місцем зустрічей побратимів, членів сімей загиблих учасників АТО. Кожна людина в Центрі знайде зайняття до душі. А в цілому відбувається потужна робота у справі підтримки та допомоги усім тим, в чиє життя увійшла війна.

Голова ГО «Єдина родина Вінниччини» запросила усіх присутніх долучитися до заходу вшанування пам’яті Героїв, який відбудеться 07 квітня 2020 року біля преображенського собору у м. Вінниці

Приємно і тепло лунало  музичне привітання – пісня «Ми за мир» у виконанні музичного колективу естрадної пісні «Мрія» (художній керівник Тетяна Фабіцька).

Усіх жінок особисто привітав міський голова Олександр Пузир. Захід пройшов у теплій атмосфері родинного кола близьких людей.

В ході проведення заходу з’явилися перспективи та  плани на майбутнє. Одне зрозуміло точно: подібні зустрічі необхідно проводити частіше. Вони допомагають знайти розраду, почути одне одного і спланувати майбутні дії.

© 2020 monitoring-press

Мої відео