Адвокат системи БПД допоміг відстояти право бабусі на спілкування з онуками

Адвокат системи БПД допоміг відстояти право бабусі на спілкування з онуками
33142 ПЕРЕГЛЯДІВ

Родинні відносини – непроста справа, особливо коли це стосується інтересів найменших членів сім’ї. І не рідко буває так, що сімейні конфлікти набувають таких обертів, що вирішити їх можна лише у судовому порядку. Подібний випадок мав місце в практиці адвоката Віталія Павловського, який діяв за дорученням системи безоплатної правової допомоги.

До Миколаївського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги звернулась жінка з питанням щодо усунення  перешкод у спілкуванні з онуками та участі у їх вихованні. Як розповіла клієнтка, з 2009 року її донька проживала однією сім’єю з чоловіком. Під час спільного проживання у них народилося двоє дітей, яких зареєстрували в будинку бабусі, де на той час проживала її донька з чоловіком. В 2014 році донька офіційно зареєструвала шлюб з чоловіком, але з лютого 2018 вони почали проживати окремо. В квітні 2018 року донька клієнтки померла, діти стали проживати з батьком. З чого часу батько дітей почав перешкоджати бабусі бачитися з онуками, не дозволяв спілкуватися з ними. Клієнтка мала змогу спілкуватися з онуками лише у дитячому садку та школі. Така ситуація жінку не влаштовувала, тож вона звернулася до служби у справах дітей, щоб їй допомогли вирішити проблему. На підставі її звернення було винесено  рішення, в якому батьку рекомендовано не перешкоджати бабусі у спілкуванні з онуками, однак фактичної ситуації це рішення не змінило.

Проаналізувавши матеріали справи, адвокат склав позовну заяву, в якій обґрунтував права бабусі на спілкування з онуками, а також наголосив на необхідності систематичних побачень бабусі та онуків, спілкуванні засобами мобільного зв’язку та проживання дітей з бабусею на період літніх канікул.

Судом було відкрито провадження у справі та призначено судове засідання. Варто відзначити, що навіть на етапі судового розгляду вирішити спір можна за допомогою укладання мирової угоди, такою можливістю скористалися позивачка та відповідач. Суд, розглянувши клопотання адвоката та дослідивши матеріали справи, задовольнив мирову угоду.

Довідково: Мирова́ уго́да — формальна письмова домовленість сторін юридичного процесу, що укладається з метою врегулювання їх спору на підставі взаємних поступок, і стосується прав та обов'язків сторін. Мирова угода не може порушувати прав чи охоронюваних законом інтересів третіх осіб.

Виконання мирової угоди здійснюється особами, які її уклали, в порядку і в строки, передбачені цією угодою. Ухвала про затвердження мирової угоди є виконавчим документом та має відповідати вимогам до виконавчого документа, встановленим Законом України "Про виконавче провадження". У разі невиконання затвердженої судом мирової угоди ухвала суду про затвердження мирової угоди може бути подана для її примусового виконання в порядку, передбаченому законодавством для виконання судових рішень.

© 2020 monitoring-press

Мої відео