Комунальники “перетворили” вулицю Яхненківську на справжню Венецію

Комунальники “перетворили” вулицю Яхненківську на справжню Венецію
174124 ПЕРЕГЛЯДІВ

КП “Теплоенерго” рив траншеї для нового газогону і пошкодив водопровідну мережу. Місцеві жителі бояться, що вода хлине в їхні двори та будинки. Вимагають від чиновників втрутитися в ситуацію та врятувати їх від неочікуваної повені.

Тиждень тому КП “Теплоенерго” перерив всю вулицю Яхненківську, щоб прокласти газові труби до нової котельні на Калиновій. Вона обігріватиме будинки, що раніше опалювала Придніпровська ТЕС. Розрили і кинули, а поруч проходив водогін. Він не витримав перших нічних морозів.

“Фонтан води сягав залізничної колії і всі дроти були мокрі. Електрички йшли, а все було в воді заледеніле”, - розповідає місцева мешканка Анжела Цигульова.

Аварійка “Водоканалу” трубу залатала, але тепер всі траншеї вщерть залиті водою. Родина Цигульових та їхні сусіди не можуть виїхати автівками з дворів.

“Намагався з ними розмовляти, але вони кажуть, що всі питання до Філатова”, - коментує ситуацію Володимир Цигульов.

Вулиця розташована в низині. Місцева мешканка Світлана Кононова каже, що тут і раніше страждали від підтоплення, після дощів вода заливала городи, підвали та перші поверхи будинків. Люди вже добу намагаються достукатися до чиновників у соцмережах.

У пресслужбі міського голови Дніпра повідомили: директор КП “Теплоенерго” Андрій Клименко пообіцяв відкачати всю воду і завершити роботи із проведення газогону до нової котельні. Після чого всі траншеї зариють і відновлять нормальний рух транспорту. Щоправда, коли це станеться — невідомо.

© 2020 monitoring-press

Мої відео